månadsarkiv: december 2016

Sponsorer

Nu är vi igång med företagarnas utmaning för att rädda Bryggan! Ser ni så fint det blir med loggan i bannern. Eller hur vill ni också se ert företags logga där? Kom igen då!

Nya Jultraditioner!

Steninge Vandrarhem och Steninge miljö och naturförening bjuder in till 

Julbus och Julmys lördagen den 17 december klockan 14-18.

Välkommen att vara med på en frisk GRÖTLUNK och en skön bastu med JULDOPP i havet. Är du i god tid är det bastu med havsutsikt, lite senare bjuds det på havsbrus med julgran i sikte i decembermörkret.  

Inne på vandrarhemmet är det varm julstämning med GRÖT till själkostnadspris och PYSSEL på verandan! Vill man ha en god Julöl så är baren öppen.

Vi träffas på Vandrarhemmet!

Välkomna!

Anmäl gärna att ni kommer på inbjudan som finns på vår facebooksida, Steninge natur och miljöförening.

Företagare!

Fantastiska resultat!!!

Vi har fått vår ansökan beviljad och får den stora delen av Bryggan betald! Dessutom har vi fått utomordentlig uppslutning av bryggfaddrar så ytbeläggningen på den inre delen är också säkrad.

Vad återstår då? Jo, nu väntar vi på ett lov att få göra arbete i vatten. Sen kör vi!

Eller vänta nu, det var ju det där med besiktningsman, att man behöver ha tio procents marginal och alla andra oförutsedda saker som poppar upp lite oförhappandes när en förening agerar byggherrar. Vi i Steninge Natur och Miljö har fått lov av årsmötet att satsa nästan alla våra pengar i det här projektet men vi har insett att det behövs mer än så för att ro det här iland på bästa sätt.

Så nu kära Företag i Steninge (eller för Steninge) nu utmanar vi er!!!

Inbetalning går till på samma vis som för privatpersoner

Se http://www.steninge.info/stenbryggan/

För att ni skall synas så maila er logga tillsammans med några ord (Max 50 tecken) om ni vill till Cajsa.anna@me.com så får ni en plats på hemsidan och i våra hjärtan!

Skulle det finnas pengar kvar i slutet så kommer de att användas dels som en underhållsfond, dels för att förbättra andra delar av stranden.

Känner du en företagare som gillar att bada, promenera, leka, fiska krabbor, bygga sandslott, paddla kajak, snorkla, simma eller fiska? Dela då denna text till hen med en utmaning att hjälpa oss renovera byns viktigaste landmärke.

Pengar till stenpiren!

Den 23/11beviljade länstyrelsen 332 125 kronor till renovering av stenpiren. Bryggfonden som  startades har med er hjälp vuxit till 122 000 kronor! (4/12)

Mycket arbete återstår men med dessa goda besked kan man börja hoppas på en ny stenpir i sommar!

eu-flaggaeuropeiskajordbruksfondenfarg