Kategoriarkiv: Okategoriserade

Nya tag!

Då vi försummat hemsidan länge behövs lite nya tag för att uppdatera alla filer.

Vid styrelsemötet ikväll pratade vi om hur vi som förening vill ställa oss till de nya planerna för vår del av kommunen bland annat.
Nästa vecka håller kommunen möten och vi kommer ha representanter där. Kom gärna med!


https://www.halmstad.se/byggabomiljo/planerochmarkfragor/oversiktsplanering/fordjupadoversiktsplanfornorrahalmstad.26290.html

Annars är vår nästa aktivitet att sätta upp granen till advent!

Aktiviteter i sommar

Torsdagen den 25/7, 19.00, Skepparvägen 22, Steninge.
Bi,bi,bi. Hur man odlar bi med Peter Meuller.

Torsdagen den 8/8, 19.00, Göstas Café.
Vandring mellan Steninge och Särdals gamla by med Sören Mattson

Tisdagen den 13/8, 18.00, Sockenstugan vid kyrkan.
Årsmöte.

Våren är här!

Vi beslutade att köra Majbrasa dagen innan på eftermiddagen och ändå var det massiv uppslutning. Jag gick omkring och var nöjd. 🙂 Tack Björn som drog ihop ett bål! Och tack alla som kom! Med en sån by är det lätt att vara engagerad! Tack Magnus, Anders och Regina som tog ton. Det blev så fint.

Idag var det strandstädning och över 60 personer, stora som små hjälpte till att rensa stranden från bråte. Rekord tror jag! Och det var ovanligt lite skräp. En anledning till det kan vara att det varit färre stormar ifrån väst i vinter. En annan att vi faktiskt är bra på att plocka lite när vi är ute och går. Iallafall är det positivt 🙂 Man hade ju kunnat önska att det beror på att skräpet i havet minskat….
Tack Lena och Björn för fikat!

Och så ikväll fick Björn ordning på hemsidan!! Hipp hurra! Nu funkar den igen och jag har lagt upp vårbrevet. Så fort vi bestämt datum för sommarens aktiviteter så lägger vi upp dem. Men först Steningedagen och Midsommar. Vi har mycket att se fram emot!

Tjoho!! /Cajsa

Jag är ordförande!

Hej och tack för förtroendet!

Vid årsmötet valdes jag till ny ordförande. Jag har varit ledamot i föreningen i fyra år och nu tar jag över klubban från Karin som drivit föreningen på ett framgångsrikt sätt. Vi har ju fått en ny brygga under hennes ledning, bara en sån sak.

Som en del av er vet så är Steningedagen mitt och Magnus Glasblåsarens påhitt och jag har agerat projektledare för det i fem år. Jag kan redan nu avslöja att nästa års tema är sagor. Härligt va?

Annars bor jag i korsningen till Getinge i den gamla posten med man och två kids. Jag jobbar en hel del hemifrån men även från Göteborg och lite varstans. Jag har alltid jobbat med sjöfart på ett eller annat sätt så havet är en självklar del av både mitt jobb och fritid.

Jag ser fram emot att driva föreningen, nu fortsätter vi att fokusera på dagvattenfrågan men prata gärna med mig om vad ni vill att vi jobbar med.

Havet är fritt! /Cajsa

Årsmöte

Steninge Natur- och Miljöförening bjuder in till

ÅRSMÖTE

Välkomna till Årsmöte i Sockenstugan vid Steninge Kyrka, torsdagen den 9/8 klockan 18.30.

Vi startar med kaffe och en kaka och efter det följer sedvanliga årsmötesförhandlingar.

Välkomna!

Styrelsen

 

Studiebesök på Busörs reningsverk i Särdal!

Steninge Natur- och Miljöförening bjuder in till

Studiebesök på Busörs reningsverk i Särdal

Tisdag 7/8 kl 16.00

Vi har ett relativt stort reningsverk i Särdal som renar avlopp från Steninge, Harplinge, Haverdal, Gullbrandstorp och Vilshärad.

Vilka effekter har reningsverket på havet och på vårt badvatten?

Alla intresserade är välkomna att delta!!

  Välkomna!!

Styrelsen för Steninge Natur- och Miljöförening

Fjärilsvandring

fjäril

Välkommen till en sensommarvandring vid Vårhögen söndag 5 augusti kl 14.

Kill Persson leder oss att finna bastardsvärmare och andra fjärilar bland ängsvädden på betesmarkerna runt Vårhögen. Samling vid parkeringen  för Enets reservat vid kustvägen.

Kustnära vandring

På torsdag den 12 juli tar vi en vandring längs kusten från Steninge till Särdal. Vår ciseron är den allvetande Sören Mattson, full av historier från livet vid vid kusten.

Vi möts 17.00 vid Tavaha containern. Ses där!

Skärmklipp